Nov 17, 2009

The Art of Fashion

Boijmans brengt mode als kunstvorm

Mode als inspirator voor de kunst, en vice versa! Museum Boijmans Van Beuningen presenteert een grote internationale modetentoonstelling over hoe de mode in vele opzichten de beeldende kunst nadert. De expositie maakt zichtbaar hoe tussen kunst en mode grenzen steeds verder vervagen en hoe beide disciplines elkaar over en weer beïnvloeden. 

 

 

 

 

Topdesigners in Art of Fashion

Voor deze tentoonstelling kregen in het kader van het programma H+F Fashion on the Edge Victor & Rolf, Hussein Chalayan, Walter van Beirendock, Anna Nicole Ziesche en Naomi Filmer speciale opdrachten. Verder toont Museum Boijmans van Beuningen werk van onder meer Dai Rees, Jana Bartak, Martin Margiela, Comme des Garçons en Bless. Gastcuratoren bij deze tentoonstelling zijn José Teunissen (lector Artez Arnhem) en Judith Clark (architect en ontwerper, Londen).

Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Van 19 september 2009 tot en met 10 januari 2010

Voici Paris: Haute Couture


 Vakmanschap van de Parijse couture

Deze groots opgezette tentoonstelling plaatst de geschiedenis van de haute couture naast de creaties van de topcouturiers van dit moment. Gerenommeerde modehuizen als Dior, Chanel, Christian Lacroix en Jean Paul Gaultier hebben exclusieve couturecreaties uitgeleend uit hun meest recente collecties, vers van de catwalk en nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Alle details die couture zo bijzonder maken, zijn zo van dichtbij te bewonderen: de schitterende stoffen, het onovertroffen borduurwerk, de coupe, kortom: al het vakmanschap van de Parijse couture!

Van 20 februari tot en met 6 juni 2010 geeft het Gemeentemuseum Den Haag een exclusieve inkijk in de rijke geschiedenis van de fascinerende wereld van champagne, charme en Chanel.